Thursday 5 August 2010

Randy Gage szigete, azaz hogyan alakul ki a Jólét a semmiből (2/4)

Az előző bejegyzésben elkezdtük a történetet.

Most folytatjuk:







A szomszédod, Fred nagyon fellelkesül az ötleted láttán. Elhatározza, hogy a felszabadított 3 órából, amit a vízhordó szerkezeted adott neki, egy nagy üreges fából csónakot épít azzal a szándékkal, hogy be tudjon evezni a mélyebb vizekbe is, ahol nagyobb halakat foghat. Készít hozzá egy spéci hálót is és azzal indul bevetésre új csónakjával. Ahelyett tehát, hogy szigonnyal próbálná ledöfni a halakat a part menti sávban, a maga által készített csónakkal és hálóval tucatszámra fogja a nagyobb halakat a mélyebb vízben. Ezzel a lendülettel meg is nyitja ’Fred halkonyhája’ nevű falatozóját, ahol a legkülönbözőbb halakat szolgálja fel roston péntek esténként.



A halak nagyon finomak, az emberek imádják Fred falatozóját; egy trendi hely. A falatozó társasági hely lett, majdnem az egész falu ott eszik esténként. Fred egyre elfoglaltabb lesz, ezért felvesz egy hölgyet a hatos kunyhóból, hogy kisegítse őt a felszolgálásban. Ezen kívül a tizenegyes kunyhó férfitagját is felveszi bármixernek, hogy az ananász és mangó levét ügyesen összekeverje és csináljon némi bármixer show-t. Ez a kis többletmunka mindkét besegítőnek néhány plusz kókuszt jelent, amelyet –ha akarnak- elcserélhetnek bármilyen egyéb termékre, vagy szolgáltatásra.



Fred egyre jobb eredményeket produkál, a karrierje pedig egyenesen felfelé ível. Nyit egy másik falatozót is a sziget túlsó felén. Akárhogy is nézzük, ő a sziget első sikeres étteremláncának tulajdonosa, így motivációs tréningeket kezd tartani. Előadásaival sok embert inspirál. Témái pl.: Te is meg tudod csinálni! Hogyan lettem egyszerű szigetlakóból gazdag?, stb. A története milliókat inspirált (na jó, csak néhányat) szerte a világon (ok, csak a szigeten).



Mivel rengeteg szabadideje maradt, ezért egész nap karkötőket készít gyöngyökből. Te és Fred építetek együtt egy golfpályát, ahol eltölthetitek a délutánjaitokat és társaloghattok az élet nagy dolgairól. Ő elkezd kongán dobolni, amelyet kókuszból készít, te pedig tájképeket kezdesz festeni összepréselt gyümölcsök levéből. Ezzel megalapozzátok a művészetet is a szigeten.



A találmányaitoknak és az üzleteiteknek köszönhetően folyamatosan gazdagodtok és közben fejlesztitek a szigetet. Elképesztő lehetőségek nyílnak meg előttetek. Persze a többi család, akik a szabadidejükben csak pihennek és átlagéletet élnek egy kicsit másképp látják a dolgokat…





Történetesen teljesen megfeledkeztek arról a tényről, hogy ti voltatok azok, akik rengeteg időt spóroltak meg nekik a találmányaitokkal és a mai napig plusz értékekkel, élményekkel gazdagítjátok őket és teszitek könnyebbé az életüket (lásd: csővezeték, étterem, művészet, stb.) Ők azonban minderről elfeledkeztek. Csak azt látják, hogy élvezitek az életet a függőágyaitokban, gazdagodtok, míg ők bogyókat gyűjtögetnek - annak ellenére, hogy Nektek köszönhetően az életszínvonaluk összességében emelkedett. Ezt mind elfelejtik. Elkezdik tehát érezni az irigységet, a féltékenységet és neheztelnek rátok, mert szerintük ez az egész nem fair...



. . .

. .

.



(folytatjuk a következő bejegyzésben)



- Randy Gage



Addig is írd meg milyen gondolataid, érzéseid vannak az eddigi történettel kapcsolatban!





- KM





No comments:

Post a Comment