Tuesday 31 August 2010

Ha értéket adsz kérd meg az árát, ha értéket kapsz fizesd meg az árát!


Szia!


Nemrégiben hallottam egy interjút az egyik bank vezetőjével és a következőt nyilatkozta a jelenlegi gazdasági válságról. Nem szó szerint idézem, de valami ilyesmit mondott:
"Ha most mindenki visszafogja a költekezéseit, soha nem fogunk kilábalni a válságból!"

Wow! - gondoltam. Csak nem Randy Gage-t hallgatott? :)

Aztán végigvezette logikusan:
"Ha mától azt mondom, hogy nem megyek el kocsimosóba kocsit mosatni, hanem megcsinálom magam, akkor ennek két következménye lesz. Egyrészt a kocsimosó bevételtől esik el (és ha tömegesen így gondolkodnak, csődbe is megy), másrészt a kocsimosó profin, és 15 perc alatt készen van a munkával, míg nekem az előkészületekkel és elpakolással együtt legalább 1-1,5 óra munkám lenne benne.
Nézzük tovább! Mától nem megyek étterembe sem, mert vissza kell fognom a költekezéseimet, ezért én magam vásárolok be, és készítem el az ételeimet. Egyrészt -hasonlóan a kocsimosóhoz- nem fog az étterem bevételhez jutni, másrészt rengeteg időm megy el azzal, hogy munka után még nekiálljak bevásárolni és főzni." - persze tudom, vannak akik szeretnek főzni. De gondolj bele! Minden nap főznél bokros teendőid mellett? Mert ugyebár a pénzkereséssel Te sem állhatsz le. SŐT!

Ráadásul mivel iparágak kapcsolódnak egymáshoz ezért elindul egy láncreakció, egy lefelé tartó spirál. Az éttermek bezárnak, ezért nem rendelnek több berendezési tárgyat, sem szalvétát, sem evőeszközöket, stb stb. Ez pedig a berendezőket és az evőeszköz gyártókat érinti hátrányosan. Lényeg, hogy a gazdaságban is mint mindenhol, minden mindennel összefügg és összekapcsolódik. Ha elszigetelődünk a világtól, nem tudjuk keringtetni az energiát.
Se ki, se be. - szokták mondani. Ez pedig a biztos hanyatláshoz, majd pusztuláshoz vezet.

A 2001. szeptember 11-i terrortámadás után az USA-ban pánikhangulat alakult ki. A lakosság fejvesztve rohant a bankokba, hogy megtakarításait mielőbb kivegye, visszafogták a költekezéseiket és imádkoztak, hogy jobb legyen a helyzet. A pénz viszont csak nem pörgött. A pénznek nincs értéke ha nem kering.
Ha belegondolsz, ha a pénzt rejtegeted és nem használod mint csereeszközt, olyan mintha írólapokat dugdosnál. Az érték nem a pénz!!! Nem a pénzben és a bankjegyekben rejlik az érték. Az csak egy kereskedelmi szimbólum, ami a tényleges termékcseréből alakult ki.
Az USA ekkor központilag egy nagyon komoly fogyasztást elősegítő kampányba kezdett. Arra buzdította az embereket, hogy fogyasszanak és költsenek, hogy pörögjön a pénz. Ha ma a Földön mindenki leállítaná a pénzmozgásokat rövid időn belül az összes ország tönkremenne. Ha a pénzmozgásokat megállítják, akkor az olyan mintha anno leállt volna a cserekereskedelem.
Hiszen -újra hangsúlyozom- a pénz egy szimbólum. Az Élet és a Természet is arra van kitalálva, hogy keringtessük az energiákat. Minden összekapcsolódik a Természetben.
És meg is érkeztünk a fő témánkhoz. A pénz az értékek cseréjének kereskedelmi szimbóluma.

Amikor Te valós használati értéket adsz valakinek, akkor jogosan várod el, hogy megkapd érte az ellenértékét.
Ha más ad Neked valós használati értéket, amivel pl. megkönnyíti az életedet, vagy segít neked, hogy időt, energiát spórolj meg vele - vagy lehetőséget kapsz, hogy megteremthesd Álmaid Életét egy MLM cégen keresztül, akkor az illető jogosan várja el, hogy megfizesd az árát.
Ezek persze akkor érvényesek, ha az illető AKARJA azt amit Te kínálsz.
A témában volt már egy bejegyzés, érdemes átismételned!

Ha folyamatosan azon vagy, hogy újabb és újabb értékeket teremts és juttass el emberek tömegeihez ráléptél a gazdagsághoz vezető útra. Spórolással és kiadáscsökkentéssel soha nem válhatsz gazdaggá. A gazdagság és jólét mindig az új értékek létrehozásával kezdődik.
Adj az embereknek!
Az MLM-ben ez mit jelent? - add bele a szívedet, lelkedet! Add bele önmagadat! Ha jó cégnél van az eszközöket és a módszereket már kidolgozták előtted, úgyhogy Neked csak arra kell koncentrálnod, hogy Te legyél egyre jobb és értékesebb ember, aki képes arra, hogy embereket vezessen és utat mutasson nekik az álmaik és céljaik fel.
Az, hogy ez a téma hogyan kapcsolódik a Network Marketinghez azt ebben a bejegyzésben már megbeszéltük.

Nézzük meg mit mond a témával kapcsolatban Jim Rohn abban a videójában amikor a pénzről és a piaci értékekről beszél.



(A magyar felirat méretét a +/- billentyűvel tudod növelni/csökkenteni.
Ha a felirat nem jelenne meg rögtön -> vidd az egeret a videoablak jobb alsó sarkában lévő felfelé mutató háromszögre és klikkelj a "cc"-re! Ha nem látsz "cc"-t, akkor a "="-re!)



Várom a kommenteket!


- KM

No comments:

Post a Comment