Monday, 9 August 2010

Randy Gage szigete, azaz hogyan alakul ki a Jólét a semmiből (4/4) - befejező rész

Szép hétfő délelőttöt kívánok minden kedves kispajtásnak :)

Elérkeztünk Randy Gage sziget modelljének csattanójához, a 4. részhez ...

Az előző, 3. részben már az egekig fokoztuk az izgalmat, most viszont fény derül rengeteg összefüggésre, ami engem személy szerint ledöbbentett, amikor először olvastam. De van benne ráció.Folytatjuk a befejező résszel - a tanulságokat ki ki vonja le belőle:Nem akarok nagyon belemászni a politikába, viszont arra a tényre mindenképp szeretnék rávilágítani, hogy a társadalmi-politikai rendszer erős hiány és korlátolt programozásban részesített egész életedben. Ha átgondolod amiről beszéltünk, meg fogod látni, hogy az a társadalmi-politikai rendszer amelyben élsz olyan tudatalatti programokkal táplálja az elmédet, amelyek hatására bűnösnek érzed magad, ha igazán sikeressé válsz, ezért sokkal kevesebbet hozol ki magadból, mint amire egyébként képes lennél. A rendszer emberek tömegeit teszi függővé, és diszfunkcionálissá. Ha elfogadod a társadalmilag előirányzott gondolkodásmódot, az esélyeid a valódi sikerre majdhogynem a nullához közelítenek.Kreatív, gondolkodó emberekként, szeretnénk kitörni azon emberek tömegéből, akik ingyen akarnak megszerezni dolgokat, akik értéket akarnak kapni a semmiért cserébe. Sajnos ezt a hiány-gondolkodásmódot, az áldozati mentalitást a kormányok nagy része támogatja is. A szomorú tény az, hogy a kormányod –bármit is hangoztat- egyáltalán nem szeretné, hogy sikeressé válj. A politikai hatalom irtózik az önálló, boldog, sikeres emberektől, mert őket nem tudja irányítani. Ha viszont bábként, félelemben tarthat, akkor az irányítás is az ő kezében van. A mindenkori politikai hatalomnak arra van szüksége, hogy ne gondolkodj önállóan, droidként végezd a munkád a kolóniában, így öntudatlanul támogatod őket és a rendszerüket. A pénzed nagy része hozzájuk folyik be, így mindig lesz elég anyagi forrásuk az újraválasztásukra. Azt lásd, hogy egy ilyen erős áldozati komplexusra épülő társadalmi programozással, az ingyenélő, improduktív emberek kerülnek egyértelmű többségbe, akik mind a kormánytól várják a megváltást, ezért bábként és ami a legfontosabb, öntudatlanul támogatják egyik avagy a másik pártot. És a kör ezzel be is zárult.A kormányok más okokból sem szeretnék, hogy sikeres legyél…

Ha szuper-produktív vállalkozó vagy, és az ötleteidre tömeges kereslet mutatkozik, nagy eséllyel válhatsz Te is milliárdossá, mint pl. Bill Gates, Ted Turner, vagy Ross Perot. Ezzel azonban valós veszélyt és komoly fenyegetettséget jelentesz a kormányra nézve. Miért? Mert ekkora tőkeerővel -ráadásul, ha szövetkezel másokkal is, akik szintén nagy tőkeerővel rendelkeznek- megdöntheted a kormány uralmát is akár.Ha szabad gondolkodású vagy, nagy valószínűséggel elutasítod a rendszer által kijelölt irányt és elindulsz a saját utadon. Ezek után mégis hogyan profitálhatna a politikai hatalom az erőfeszítéseidből? A kormány az adófizetők pénze nélkül nem tudna hatalmat gyakorolni. És hogyan érik el, hogy újra és újra megválassza őket a többség? Pontosan azzal a kifacsart Robin Hood-i hozzáállással, hogy vegyünk el még többet az aljas, kapzsi gazdagoktól, és adjuk a pénzt az improduktív, szerencsétlen rászorulóknak, így a többségben lévő, áldozati mentalitású tömegek fogják újra- és újraválasztani a kormányt. Az áldozati mentalitás táplálására, az önálló gondolatok és a társadalmi-politikai rendszer megkérdőjelezésére irányuló kritikus gondolkodás elaltatására pedig nagyszerű szolgálatot tesz a média széles eszköztára, a tömegtájékoztatás és a szórakoztatóipar.

Az igazság az, hogy a valóban produktív, innovatív, újító, intelligens embereknek nagyon eltökéltnek, elszántnak és elkötelezettnek kell lenniük a céljaik felé, hogy ezzel ki tudjanak emelkedni a siránkozó, parazitáktól hemzsegő, negatív tömegből, és kitörhessenek a társadalmi kondicionálás kelepcéjéből. Csak így élhetünk igazán kielégítő, kiteljesítő, bőséggel teli, szabad életet, ahol valódi értékek cserélnek gazdát. Ezáltal tényleg egy jobb világ születhet.

- Randy Gage

És ezzel végére is értünk a történetnek.Várom a gondolataidat :)Ha újra el akarod olvasni a 4 részes történetet az elejétől, akkor klikkelj IDE !

- KM

No comments:

Post a Comment