Monday 7 February 2011

Abraham-Hicks - Keresd a megkönnyebbülés érzését!


Spirituális témával folytatjuk.

Volt már olyan, hogy nem érezted jól magad? ;)
Najó... pontosítok. Hányszor volt már olyan, hogy kifejezetten rosszul érezted magad valami miatt? Legyen az üzlet, magánélet, egészség, nem voltál kibékülve önmagaddal, haragudtál valakire, depressziós voltál, stb.

Kedvenc szerzőpárosom Esther és Jerry Hicks (és persze Abraham) a következő útmutatást adta:
"Vagy ahol vagy. Ne küzdj az ellen ami van, mert úgysem tudsz vele mit csinálni. Fogadd el azt ami van, kiindulóhelyzetként! A cél viszont mindig az, hogy a jelen helyzetedben olyan gondolatot találj, amellyel megkönnyebbülésre lelsz."

Ezt a folyamatot az Érzelmi Vezérlőrendszered Fokozatai is jól megmutatják.

1. Boldogság / Tudás / Magabiztosság / Szabadság / Szeretet / Nagyrabecsülés
2. Szenvedély
3. Lelkesedés / Elragadtatás / Öröm
4. Örömteli várakozás / Hit
5. Derűlátás
6. Remény
7. Belenyugvás
8. Unalom
9. Borúlátás
10. Kielégületlenség / Bosszankodás / Türelmetlenség
11. "Legyőzöttség"
12. Csalódottság
13. Kétség
14. Aggodalom
15. Mások hibáztatása
16. Elbizonytalanodás
17. Harag
18. Bosszúvágy
19. Gyűlölet / Düh
20. Irigység
21. Fenyegetettségérzés / Bűntudat / Az önbecsülés hiánya
22. Szorongás / Fájdalom / Elkeseredettség / Kétségbeesés / Tehetetlenség


A 22-es a legalacsonyabb rezgés, az 1-es a legmagasabb. Ez persze nem jelenti azt, hogy ha épp 22-es szinten vagy, akkor valami gond lenne veled. Épp ellenkezőleg. Érzelmi Vezérlőrendszered nagyon erősen jelez (rossz érzések formájában), hogy az amire vágysz és az amit épp forgatsz a fejedben, nincs összhangban egymással. Tehát még egyszer: nem alacsonyabb rendű az az ember aki épp a 16-os szinten van, annál aki épp a 20-ason.
Nem számít éppen hol helyezkedsz el ezen a skálán, a feladatod az, hogy mindig egy picivel jobban érezd magad. Ezt pedig úgy teheted meg, ha tudatosan jobb érzést keltő gondolatot választasz.

Végül egy idézettel és egy videóval zárom a mai bejegyzést:

Hogyan léphetsz feljebb az Érzelmi Vezérlőrendszered skáláján?

Tegyük fel, hogy történt veled valami, ami miatt rettenetesen érzed magad. Semmi sem hangzik jól, minden rosszulesik; olyan, mintha fuldokolnál, és minden gondolat egyformán fájdalmas. A legjobb szó, amely ezt a szinte állandó érzelmi állapotot leírhatja az elkeseredettség.
Ha képes lennél valamilyen tevékenységben elmerülni, talán jobban éreznéd magad; ha ki tudnád űzni az elmédből, ami nyomaszt, és minden figyelmedet a munkádnak tudnád szentelni, talán jobban lennél. Számos olyan gondolat létezik, amely megszabadíthat ettől a levertségtől, rezgésed pillanatnyi jellege miatt azonban legtöbbjükhöz nem férhetsz hozzá. (megjegyzés: a rezgések túlságosan messze vannak egymástól, ezért nem férhetsz hozzá, csak fokozatosan, apró lépésekkel haladva) De ha az a szándékod, hogy találj egy olyan gondolatot, bármilyen gondolatot, amely jobb érzést okoz, azonnal feljebb léphetsz Érzelmi Vezérlőrendszered skáláján. A módszer valójában annyiból áll, hogy keresel egy tetszőleges gondolatot, majd tudatosan megállapítod, hozott-e enyhülést az előző állapothoz képest. Ezután mindig újabb és újabb gondolatokat keresel, majd megvizsgálod érzéseidet, és végig egyetlen szándék vezérel: hogy a megkönnyebbülés valamilyen jelét észleld.

Forrás: Kérd és Megadatik (Édesvíz könyvkiadó)





(A magyar felirat méretét a +/- billentyűvel tudod növelni/csökkenteni.
Ha a felirat nem jelenne meg rögtön -> vidd az egeret a videoablak jobb alsó sarkában lévő felfelé mutató háromszögre és klikkelj a "cc"-re! Ha nem látsz "cc"-t, akkor a "="-re!)


Sikerült megkönnyebbülni? :)


- KM

No comments:

Post a Comment