Sunday, 10 April 2011

Vessük meg a rabszolgákat és az áldozatokat!

Kemény lesz a mai bejegyzés, úgy készülj rá!

Előtte viszont térjünk vissza egy kicsit a múlt heti - Titkos Milliomos videó-sorozatra.
Ugyebár a főszereplő egy 300 millió dolláros internet mogul, Gurbaksh Chahal volt, aki egy héten keresztül látogatta San Francisco legszegényebb negyedét, hogy megtalálja azokat az embereket, akiknek segítene szeretne, akiknek jobbá tenné az életét. Sikerült neki... vagy mégsem?

Tudnotok kell, hogy nagy kedvencem Gurbaksh és mélyen tisztelem azért, ahogyan felépítette a vállalkozásait, és nagyon tetszett az is, hogy segít a hátrányos helyzetű embereken, a rászorulókon. Ráadásul olyanokon akik nem csak kérnek, de adnak is valamit. Hiszen gondolj csak bele, ott volt egy hajléktalan étkezde, a St. Anthony's, vagy a Raphael ház, amely menedékház nők számára. 'G' tehát nem segélyt adott, hanem adományt. Ez azért két különböző dolog.

Viszont egy dolog nem hagyott nyugodni a sorozat után. A gondolat akkor férkőzött a fejembe, amikor a hajléktalan étkezde vezetője elmondta, hogy a felajánlott adományból kb. 20 000 embert tudnak megetetni... és itt indult be az agyam... - Megetetni... 1x
Ezzel maximum enyhíteni lehet a szenvedésükön, de megszüntetni sajnos nem.
Aztán jöttek sorban a gondolatok, mintha fonalra lettek volna felfűzve: mikor segítünk igazán valakinek?Ha halat adunk neki, vagy ha megtanítjuk halászni?

Azt hiszem a válasz nem lehet kétséges. Ahogy a régi mondás is tartja, ha egy éhes embernek halat adsz, akkor megoldod a problémáját egy napra, ha viszont megtanítod halászni, akkor soha többé nem kell éheznie.
Félre ne értsétek, nagyra értékelem amit 'G' tett San Franciscoban, viszont akárhogy is nézzük, ez csak rövidtávú megoldás - minden szereplő számára.

Továbbvittem ezt a vonalat: 'G' ugyebár az internet piacon tevékenykedik, hagyományos vállalkozásokat épít, nem a network marketinget erősíti. Eljátszottam hát a gondolattal...
Ha network marketingből épített volna vagyont, akkor egyrészt ugyanúgy odaajándékozta volna felajánlott pénzét, ugyanakkor képes lett volna valóban segíteni ezeken az embereken. Megtanít nekik egy egyszerű rendszert, végigvezeti őket a folyamaton, mentorálja őket és segít abban is, hogy elsajátítsák a sikerhez szükséges gondolkodásmódot.
Ennek eredményeként, a filmben szereplő emberek a maguk lábára állhatnának, méghozzá véglegesen. És mivel 'G' mentorálta őket, ezért hosszútávon ő is újabb passzív jövedelmeket kereshet a mentoráltjai sikereiből. Tipikus nyer-nyer helyzet. Gondolj csak bele!

Viszont 'G' nem a network marketingben van, hanem hagyományos vállalkozásokat épít, úgyhogy ezt képtelen megtenni. Túlságosan specifikált tudás szükséges ahhoz, amit ő csinál, azaz nehezen másolható egyszerű emberek, tömegek által.

Nézzünk szembe a ténnyel! A network marketing abban segít embereknek, -vagy pontosabban fogalmazva lehetőséget nyújt bárki számára-, hogy áldozatokból, győztesekké váljanak. Ha valaki kitart, bizony győztessé válik - előbb vagy utóbb. Ha alázattal tanul, fejlődik, és tudja mit akar, akkor a siker hosszútávon elkerülhetetlen lesz.
És ez többet ér bármekkora pénzben kifejezhető adománynál.

Nos... a bejegyzés címe: "Vessük meg a rabszolgákat és az áldozatokat!"

Hogy miért pont ezt a címet adtam, azt Randy Gage fogja elmondani a következő videóban, amely szervesen kapcsolódik a bevezetőhöz, a Titkos Milliomoshoz, és az áldozati mentalitáshoz. A videó előtt lelkiekben készülj fel, mert rázós menet lehet a számodra is.

Talán sokkolni fog, talán hirtelen felismeréseid lesznek, talán csak ülsz és meredten bámulod a monitort és szóhoz sem jutsz. Amikor először láttam ezt a videót, velem mindegyik megtörtént, és óriási váltás indult meg a gondolkodásmódomban...(A magyar felirat méretét a +/- billentyűvel tudod növelni/csökkenteni.
Ha a felirat nem jelenne meg rögtön -> vidd az egeret a videoablak jobb alsó sarkában lévő felfelé mutató háromszögre és klikkelj a "cc"-re! Ha nem látsz "cc"-t, akkor a "="-re!)

Ennek tükrében olvasd el még egyszer a Randy Gage szigete c. bejegyzést!

Randy által említett könyv (Ahogyan gondolod) letölthető itt!


Írd meg nekünk gondolataidat!- KM

No comments:

Post a Comment