Saturday 31 July 2010

Nem MLM-ezek, mert drága a kezdőcsomag és drágák a termékek (nincs pénzem)


Ne engedd, hogy a pénz meggátoljon a siker felé vezető úton!

Sziasztok!

Bár nem terveztem ma bejegyzést írni, mégis megteszem, mert egy kulcsfontosságú kérdést érintettünk ma néhány barátommal - és megihlettek. Ezúton köszönöm nekik :)
A téma azt gondolom nagyon sok hálózatépítőnél releváns.
Beszélgettünk ugyanis a termékek és a kezdőcsomagok áráról.

Sok MLM-es előadáson voltam már, volt ami tetszett volt ami nem. Ha ehhez kapcsolódó fórumokat olvasgatok az interneten akkor is sokszor előjön az ár, nem egyszer ölre menő vitákba mennek bele emberek, amik általában így kezdődnek: "Miért ilyen drágák az MLM-ben kapható termékek? Ezeket sokkal gazdaságosabb bioboltokban beszerezni, ugyanolyan jó minőségűek! Nem látom értelmét, hogy csatlakozzak."

Nos, a legtöbben akik ezt igyekeznek legjobb tudásuk és szándékuk szerint megválaszolni általában a követezőkkel szoktak előrukkolni az érdeklődők "nagy" örömére: "Ezek a termékek azért drágábbak, mert az összetevőket a Bermuda háromszögben a más idősíkokba csúszott hajók roncsainál hozzák fel mélytengeri búvárok 10.000 méter mélyről, ahol -50 fokos a víz. Egy másik összetevőért el kell menni az Endor bolygóra ewok ürülékért (Star Warsból jól ismerhetitek ezeket a lényeket) csakhogy... az Endor a Halálcsillag mögött van, úgyhogy még a Birodalmi Flottával is el kell bánniuk. És ez az egész kockázatossá teszi a szállítást, ráadásul az összetevőket 24 órán belül fel kell dolgozni, különben használhatatlanok..."



Szerinted az ilyenekre hogyan reagálnak a gyanútlan érdeklődők?
Minimum hülyének néznek, még ha tényleg igazad is van!
Ezek után csodálkozunk a szakma negatív megítélésén - bár szerintem már jobb a helyzet :)
Hogyan lehet ezt a "hülyének nézősdit" tompítani?

Fontos, hogy tudd, hogy ha a termékekkel operálsz és azokat helyezed előtérbe, akkor a kis üzleti modellel építed az üzletet, ami gyakorlatilag nem más mint direkt eladás és tapasztalatból mondom, hogy "vérizzadós", nehézkes - másolódáshoz és duplikációhoz pedig köze nincs.
Az MLM ereje nem ez!!! Nincs gond azzal, ha valaki termékeladásban gondolkodik a cégén belül, de azt most borítékolom, hogy nem lesz nagy passzív jövedelme, szabadsága meg pláne nem.
Erről már beszélt Randy Gage ebben a videóban.

Igen, tényleg jó minőségűek az MLM-es termékek, jó bioboltokban is rá lehet bukkanni hasonló minőségű termékekre, de akkor miért drágábbak?

A válasz egyszerűbb mint gondolnád, viszont szerintem sokan rossz helyen kezdenek el keresgélni, mert ragaszkodnak a kis üzleti modellhez - talán azért mert nem ismerik a nagy üzleti modellt?
Nekiállnak kifogást kezelni, rosszabb esetben rábeszélni, hogy ettől nő egy plusz veséd; ha alkoholista vagy, akkor új májad lesz tőle, ha csontritkulásod van, akkor az új hiper-szuper skynet biokémiai eljárás következtében titániumötvözethez hasonló szilárdságú lesz a csontozatod, stb, stb, bla bla bla.....
Őszintén... ugye Te sem gondolod komolyan, hogy épeszű ember ezt beveszi???
És mondom ezt annak dacára, hogy tudom, hogy vannak MLM-es termékek között majdhogynem csodaszerek. Nem a termékeket akarom tehát elmarasztalni, hanem a tálalásban segíteni. Jut eszembe... észrevetted, hogy mennyivel másabb pöttyös bögréből Coca-Colát inni? Vagy mennyivel másabb vágódeszkán kajálni ahelyett, hogy szépen megterítenél magadnak?

Vissza a témánkhoz...

Mit tehetsz tehát?

Egyszerűen vezesd le, hogy mit kap az ember a termék áráért cserébe, és ez egyszerűbb mint gondolnád. Magam is alkalmaztam, és mikor végére értem érdekes módon az emberek megköszönték a korrektséget, és minimum nem néztek hülyének - sőt még azt is szokták mondani, hogy így még senki nem vezette le nekik, ezért még inkább érdeklődővé válnak, mert sikerül megértetned velük az MLM valódi értékét.
Hozzátenném ez nem az én zsenialitásom, hanem Randy Gage-től tanultam. Érdemes tehát vele egy csapatban dolgozni.

Amikor legközelebb valaki magasnak találja a beugró készletet mondj neki valami hasonlót: "Az MLM egy vállalkozási forma, mutass nekem még egy olyan vállalkozást, amit ennyi pénzből el tudsz indítani úgy, hogy közben terméket kapsz, és kikerülöd a hagyományos vállalkozásokra jellemző hercehurcát! És a legfontosabb, a Kiyosaki által is említett passzív jövedelem kiépítésének lehetősége."

Ha pedig valaki a termékek árát sokallja, akkor a következőt mondhatod.
(megjegyzés: nem tudom más cégeknél hogy van, de nálunk a következő a helyzet)
A termék árában benne van:
  • A termék előállítási költsége;

  • A network marketing üzletépítés lehetősége;

  • Az, hogy több mint 60 országban lehetnek partnereid mindenféle bonyodalom nélkül, ráadásul minden ország ugyanazt az egységes, 100%-ban duplikálható üzletépítői rendszert és eszközöket használja amit Randy Gage és Eric Worre alkottak meg;

  • Leveszik a hagyományos vállalkozások terhét a válladról, hogy így Te csak az üzleted építésével foglalkozhass;

  • A tréningek, mentorálás;

  • A blog használata eszközként;

  • és ami talán a legfontosabb kérdés, amit érdemes feltenni a végére:
    Mennyit ér meg neked az, hogy szabaddá válhass?
    Mert bizony a SZABADSÁGOD ára is benne van a termékekben.

Pl, ha azt mondod, hogy egy termék napi adagja 1000 Ft-ba kerül -ha csak a terméket nézzük- valóban drága és ezzel felesleges is vitatkozni, különben vásárra visszük a bőrünket.
Tény, sok esetben nem átlagembereknek való - HA csak a termékekből indulunk ki.
Viszont gondolj bele mi az amit kapsz még a termékek mellé - olvasd el újra a fenti felsorolást!

Tudom, hogy rendszeresen olvasod a blogot, ezért tudhatod, hogy a nagy hálózatok felépítésének titka soha nem a termék, hanem a rendszer és a duplikáció, erről már Art Jonak is beszélt itt.

A végére pedig hozzátenném spirituális szempontból a következőt - és ezt főleg azoknak mondom, akik még így is szorongatják a pénzüket jobb időkre várva.
Emlékezz Randy Gage mint mondott a Keringés Törvényéről!


Arra kérlek, hogy ezek tükrében fontold meg mit hogyan tálalsz az embereknek.
Nógrádi Bence mondta egyszer, hogy a legjobb kifogáskezelés, ha nem kell kifogást kezelni.
Az infó átadás és a kérdésekre válaszolás nem egyenlő a kifogáskezeléssel, ami sok esetben győzködésbe megy át.

U.I.: Tekintsd át újra Richard Brooke hat részből álló, 4 éves karriertervét itt!


Ha még ezek után is kétségeid vannak nézd meg a Thai Csodát, Niti Sawangsap-ot.


Használd fel ezt a bejegyzést bölcsen saját és mások javára!


Várom a kommenteket!


- KM

No comments:

Post a Comment