Saturday 19 March 2011

Törd át a sikertől való félelmed falait!


Félelem a sikertől? Tényleg létezik ilyesmi?

"A sikertől való félelem első pillantásra paradox jelenségnek tűnik. Tudatosan ugyanis senki sem fél a sikertől. Tudatalattinkban viszont sok minden rejtőzködhet anélkül, hogy tudomást vennénk róla. Az egyik ilyen dolog éppen a sikertől való félelem. Tudatalattink siker-ellenes mechanizmusa olyan eredményesen működik, hogy majdnem száz százalékosan képes kivédeni az esetleges sikereket, illetve ha netán bekövetkezne a siker, akkor gondoskodik róla, hogy az még véletlenül se tartson soká."

- Martha Friedman, Félelem a sikertől c. könyve.

Mi lehet a megoldás?

Megvan hát a célod. Kijelölted, fókuszálsz rá minden idegszáladdal, ám valahogy mégsem éred el és nem tudod miért. Vajon mi lehet az oka? Nos... minden megtorpanás a félelmekre vezethető vissza. Milyen félelmekre gondolhatunk?
Pl.:
- a szeretteink nem fognak szeretni többé, ha túlhaladjuk őket;
- ha sikeresek, boldogok és gazdagok leszünk a társadalom peremére kerülünk, ugyanis a hétköznapi életben nem beszédtéma a siker, a gazdagság, a boldogság;
- elhagynak a jelenlegi barátaink és egyedül maradunk;
- a nagy vagyon és a siker felelősséggel jár;
- félünk attól, hogy ezek után csak a sikerünk miatt szeretnek az emberek;
- nem tudjuk összeegyeztetni a jelenlegi énképünket a sikerrel;
- negatív kép a sikeres emberekről (pl.: 'mocskos gazdagok', kapzsik, stb.)

Mentoraim közül többen is szenvedtek ettől a 'betegségtől'. Randy Gage pl. évtizedekig szabotálta saját sikereit, pedig borzasztóan vágyott rá és keményen dolgozott is érte; John Assaraf szintén. A következő videóban pedig Lisa Jimenez osztja meg tapasztalatait.



(A magyar felirat méretét a +/- billentyűvel tudod növelni/csökkenteni.

Ha a felirat nem jelenne meg rögtön -> vidd az egeret a videoablak jobb alsó sarkában lévő felfelé mutató háromszögre és klikkelj a "cc"-re! Ha nem látsz "cc"-t, akkor a "="-re!)


Lisa korábbi videóját megtalálod itt!


Nos, mit gondolsz?



- KM

No comments:

Post a Comment